fredag 23 september 2011

Har du microtränat idag?

Triathlon - an expert training companion
av Mike Finch
Tänk dig att du har ditt pressade schema med jobb och barn och allt, du slinker in för att dra ett kort simpass - och så blir du smädad av simklubbens coach!!

C-M:
Idag innan jag skulle hämta barnen så passade jag på att dra ett simpass. Det var ett kort simpass. Jag kom in 15:20 och drog 15:50.

Luleå Simsällskaps coach tittar på mig och frågar: " Microträning idag?" och ler ett brett vänligt leende.
"ja" svarar jag, "allt räknas vettu!"

Fått lite inspiration genom en bok. Ett av budskapen är "bättre en timme idag än två imorgon". Skjut inte upp träning, bättre med det lilla säkra. Jag håller med. Jag mår toppen även om det bara är en halvtimma. Komma ned i vattnet, känna axlarna jobba... idag fick jag t o m beröm av en äldre dam för att jag simmade så fint och skvätte så lite. (säkert mest nöjd med att slippa bli nedstänkt ;-), men det var fint sagt).

Jag gillar att läsa. Har ingen TV så jag gillar stunden på kvällen när jag lägger mig i sängen och läser. Jag gillar böcker med bilder eller en alldeles färsk National Geographic. Mmm.

På biblioteket i Luleå hittade jag den här boken under sportavdelningen: Triathlon - an expert training companion, av Mike Finch. Den såg lite lökig ut, men det kostar ju inget att låna så jag tog den. Den är utsökt! Alldeles rätt nivå för någon som just blivit lite biten. Mycket basics och mycket tria-historia berättad genom porträtt, träningstips kost, enkla lättfattliga träningsscheman, etc.

Så nu ska jag bara städa undan melonen jag grisat i mig, sen blir det mer té och läsning. Haha, så hett har vi det vi singelföräldrar! Men jääävligt skönt. Undrar vad det blir imorgon? Jag tror det blir hopprep på i soluppgången.


1 kommentar: