onsdag 14 september 2011

Hemliga träningstips

För att bli en elit-trathlet på Martins och min nivå så behövs lite okonventionell träning ibland. Dom där jobbiga passen som man inte ser fram emot, det är liksom bara skönt att det är över. Japp, jag pratar om intervall-städning.

C-M:
- Jag kör ganska korta intervaller på min städning och långa viloperioder emellan. Det ger inte bästa resultat men det fungerar. Martin däremot attackerar mer i sin städteknik, ganska offensiv och det är även känt att han blir aggressiv vid dammsugning (helt sant, fråga hans fru).
Måste läsa mera glossy städ-magazines!


Här är mina städträningskompisar. Problemet är att de verkar ha missförstått det här med vila, De vilar jämt och skitar ned. Den gamla sanningen stämmer "man ska alltid träna med någon som är bättre än en själv". Att ha de här två som städpartners är liksom mitt enda sätt att dominera...

Vattna blommorna är min mentala träning. Att hålla min almbonsai levande i det norrbottniska torra vinterklimatet är svårt.

Jag diskuterade min städtränings-svacka (32 år) med Lina, hon berättade att det är naturligt att ha svackor i träningen. Jag föreslog ett schema. Jaa, kanske det skulle hjälpa...

Sen kom jag på att det inte är ett schema jag behöver. Det är som med alla annan träning, jag behöver motivation. Så nu söker jag snygga magazin med riktig hard-core städning för att motivera mig. Då ska jag bara hitta dom också.

Men ärligt talat. Vika tvätt - är inte det bortkastat? man borde ha rundstav i graderoben där man bara lägger de olika plaggen rakt över. Inga galgar och sånt, och så plockar man i den ordningen de kommer. Det ska jag fixa när jag bygger om snart!

3 kommentarer:

 1. Ha ha ha du är ju galen!!

  Få lyckas med en livsstilsförändring vid första försöket, det är orealistiskt att förvänta sig ögonblicklig framgång, de allra flesta behöver flera försök innan de når slutmålet..i ditt fall mer motivation till städet.

  Hur känner du dig nu då? Känner du fortfarande att du kan bli mer fysiskt städaktiv?

  Om JA...

  Så är det nog bra om du ser det här som ett olycksfall i arbetet som du kan lära dig något av. Du lärde dig knappast att cykla första gången du prövade?

  Kanske fundera ut några mål/delmål?

  Lycka till! Hejar på dig! :)

  SvaraRadera
 2. Håller med Lina helt och fullt; delmål är bäst. Gå inte ut för hårt i början, det är så lätt att man blir avskräckt och då blir ju förfallet totalt...
  By the way så är det skönt att se att det blev en tidig kväll för dig, av inlägget att döma:) Du har väl hört det nya uttrycket; att "askunga". Man är i säng innan kl tolv:) Kan kanske bli din nya grej?

  SvaraRadera
 3. Kära Cykling min passion och En å fyrtiofem,

  tack för att ert deltagande i mina stora vardagsbekymmer. Lina, du har rätt, jag måste sätta upp delmål, som kanske att röja köket på 01:30...
  (timmmar).

  Men sen det här resonemanget om livstil... ja, jag måste nog börja visualisera. Uppföra mig mer som en städande person, fika mer med städerskorna på jobbet, skaffa mig ett lite mer städat utseende. Snacka moppar med folk på bussen, hänga på forum för folk som gillar dammsugarpåsar och så - leva städning!

  Just nu försöker jag se möjligheterna. Jag har så mycket tillfällen att städa varje dag och jag måste ta vara på dom vartenda ett. Kanske att jag borde ställa upp i en tävling, kanske finns det Iron man för killar som gillar att stryka? /c-m.

  SvaraRadera