söndag 4 september 2011

Klena muskler

Vem är det som kör engentligen? Det är ju jag såklart!
Planerad styrketräning till 17:00 tidigarelagd till 16:15. Mat i bilen? japp!

C-M:
- Medan Martin varit i fjällen och pangat fåglar så har jag ägnat helgen åt att träna. Och upptäcka en rad nya saker.
 • Jag behöver träna löpning.
 • Jag är klen i bålen.
 • Jag simmar ok, men andningen på vänster är en katastrof.
Lina på brutalbänken. Tack och lov finns
inga bildbevis på min insats.
Lina och jag har beställt en bok med träningsupplägg för triathlon. Vi möttes upp på gymmet och snickrade ihop ett snabbt schema, det vi utelämnade var benövningar, eftersom vi båda var rätt mätta efter gårdagen. "Vi hoppar över squats idag va?" - ja. Bland de övningar vi gjorde fanns chins och magövnignar på brutalbänken. 6 brutal-situps löste jag i 3 reps. Lina brutalade på med 10-12. Chinsen var en reality-check. Man tror ju att den här träningen man ägnat sig åt inför Kalmar skulle ha givit något i muskelväg i alla fall. Nej. Som tur var filmade ingen när jag skuttade mig fram till 6 chins x 3. Nåja, utrymme för förbättring! Eftersom jag är rätt lång måste jag ladda på i bålen. Helt klart.


Vad jag gör? Nä, jag väntar på tåget såklart.
Eller nej! jag kör ju BOSU!
Som avslutning så varvade vi "crawl" med hantlar och en slags planka med stöd av Bosu-kudde. Jätteroligt ord. Bosu. Bosu. Bosu. Men det räckte ju inte. Lina och jag verkar ha en konstig slags trigger på varandra. Om man föreslår något, som t ex ett extra set eller en extra övning - SÅ MÅSTE DEN GÖRAS! Så ett tips om du tränar med Lina och är lite trött: gör det som står på lappen och var bara tyst. ;)

Vid stretching är alla typer av smil tillåtna.
Efter 1 timma och 15 min styrketräning så var det dags för stretch. En liten fågel viskade i mitt öra att den där övningen med kettlebell hade landat väl hos Lina. Tänk att gilla träningsvärk. Mmmm!

Nu har jag förberett all mat för morgondagen och på spisen står en kastrull med bönor som väntar på att frysas in. Förutom träning så handlar rätt mycket om MAT just nu. Mat mat, får inte nog av det (och belgisk öl, kvinnor, dans och sång, men det måste doseras varsamt). Har börjat äta 2 luncher, en kl 11 och en kl 14. Sen har jag packat nötter, mörk choklad, russin och melon. Mellan måltiderna jobbar jag lite också... ^^

Om någon har några bra minnen av brutalbänk och chins som kan pigga upp så dela gärna med er. Den här klenheten måste jag få bukt på!

4 kommentarer:

 1. NU kan dom bara bli starkare!!

  Bra jobbat ikväll!! Jag tycker jag redan känner i sidan!!

  SvaraRadera
 2. Visst är det en extra luddig och mysig träningsvärk i sidan? ...och den är som vin, den blir bara bättre när den får mogna. /c-m.

  SvaraRadera
 3. Okey, nästa gång är det minst 10 i brutalbänken för dig!

  SvaraRadera
 4. Ja, för nu liknar det ju ingenting, och inte ens någon värk i magen. Jag känner mig bestulen!

  SvaraRadera