fredag 31 augusti 2012

Nytt gear: simning!

Igår kom ett paket på posten från Wiggle. (ledsen att jag tjatar om Wiggle, jag är inte sponsrad av dom... men sist jag köpte nya Asics så köpte jag dom på Team Sportia för 1200 kr, så kom jag hem och såg att de var 500 kr (!!) billigare på Wiggle. Det finns gränser för hur mycket man kan sponsra det lokala. Vilken marignal tar Team Sportia ut om Wiggle säljer samma skor för 800 kr?


Jag försöker handla lite lokalt också.
Inför IM i Kalmar så handlade jag nytt cykel-gear på Cykelstället. Glasögon, hjälm, flaskhållare, slang mm. De är sjyssta där och ger alltid bra service, handlar man för en slant så kan de runda av nedåt och ge ett bra pris.


En vacker dag kommer jag att stå där, en lördag med en punkterad slang eller något annat ännu mer omöjligt att bara fixa fram "sådär bara".
Då spelar det ingen roll om Wiggle är billigt, där är det de lokala affärerna som är kungar. Och handlar man inte där, då slår dom igen till slut.

Så glöm inte att stödja din lokala cykelhandlare du med! Nån gång kommer du att behöva dom. Cykelstället säljer Trek och på höstkanten går det att göra lite fynd på nedsatta hojar. Kan vara värt att slänga ett öga!

Tänker du på var du handlar? Lokalt? Nätet? Delar du upp (eller handlar du inte alls ofta?)

4 kommentarer:

 1. Håller helt klart med dig! Vissa dyrare prylar köper jag från Wiggle men mycket även av lokala cykelhandlaren som även ger blixthjälp då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, skönt att höra att det finns andra som tänker likadant, snålar man FÖR ycket så skjuter man sig själv i foten till slut. Sen är ju cykelaffärer ofta lite ett "nav" för en kultur. Synd att de inte organiserar mer in-store-events och smårundor där man kunde testa mer, lite mer "community". Tack för svaret! /c-m.

   Radera
 2. KUL med nya prylar!

  Handlar lite varierat. Här i varberg finns en grym cykelbutik som jag har handlat mycket av och gjorde min service på min cykel, schyssta priser!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, låter skönt, det kanske är mer marknad (och längre säsong) i Varberg. Är man fattig ska man inte gå in i cykelbutiker, och är man rik (eller i stunden råkar känna sig rik) så BLIR man fattig. Som att slösurfa kompressionkläder och cyklar på wiggle... /c-m.

   Radera