onsdag 22 augusti 2012

2500 m sim + träningsdokumentation?

Idag var det simdejt på Pontusbadet. Stéphane och jag hade banan för oss själva och vi nötte hundringar, växlade mycket mellan bröst-, rygg och frisim. Givetvis ville fransmannen höra alla detaljer från IM och han mötte mig med en liten applåd i omklädningsrummet.

"Tretton timmar otränad, det trodde jag inte!"

Jag berättade om resan och genast kom vi in på vad som skulle kunna förbättras. Som att träna mer regelbundet... ;) Och givetvis kapa tid i växlingarna, I årets Kalmar hade jag 18 minuter mellan cykel och löpning, men det var för att jag tejpade fötterna och att jag behövde sitta för att ens kunna ta mig ut på löpningen.

Nåja dagens sim gick hyfsat. Saknar fortfarande en del muskler som jag hade tidigare i överkroppen, men de kommer.

Fokus framöver blir att dokumentera min träning bättre. Jag kör Polar Pro Trainer, men det är till PC och jag kör Mac, måste starta gammeldatorn varje gång jag ska föra över och det är meckigt och en steg för mycket. Kanske gammalt hederligt papper och penna är på sin plats?

Är det någon som har några tips på effektivt sätt dukmentera träning?

-> Om vädret tillåter blir det cykel imorgon, hörs då! /c-m.


2 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Emma! Jo, jag har testat Funbeat, men jag orkade inte hålla på att registrera träningsdata både via Polar och en annan App. Med Funbeat fick jag inte puls, kadens och momentan hastighet, som är rätt intressant om man t ex springer samma referensrunda lite då och då. Annars om man kör t ex ett Ant+ band som lirar med Iphone/Android-appar så är det säkert toppen.

   Jag har även provat Dumbbell som är rikigt bra med tanke på att man kan hålla koll på kost och logga träning i samma app. Dessutom finns det script som man kan lägga in för att automatiskt uppdatera sin träningdata till andra sajter (t ex som jag gjrot för min kost och träningsfördelnig under sidan Statistik C-M.

   I grunden är inte problemet så stort, det handlar om att Polar har ett dåligt desktop gränssnitt som inte synchar med webbversionen (HUR i helvete tänkte dom???). Polars klockor funkar utmärkt men det jag sett av Garmin så fungerar deras program bättre. De är enklare att använda om man vill ha lite mer än Runkeeper.

   Oj det blev ett långt svar, jag har en klocka med tillbehör för ca 5000 kr och egentligen är det programmet som jag är missnöjd med inte klockan.

   Hörs! /c-m.

   Radera