söndag 7 augusti 2011

Kalmar Triathlon 2011 - We did it!

C-M & Martin representerar i Kalmar!
Så var årets upplaga av Kalmar Triathlon slut. I skrivande stund sitter vi i bilen på väg hem till Luleå. Det är rätt dryga mil men det går bra trots rumpkramp. Under resan har vi delat många skratt, njutit av pirret inför utmaningen och även lidit lite tillsammans när vi mötts i racet. Kalmar-pubiken var grym och tävlingen bjöd verkligen på den utmaning vi sökt. Martin förbättrade sin tid från förra året med 1 h och 15 min och C-M kom i mål och fick en tid i år, revanch! Seger! :)

Här är en del ur Lule-ligan alldeles före start. Vattnet var varmt och skönt (18,5 C°) och nu var det bara att göra det där vi hade tränat på! Alla i ligan kom in på ungefär samma tid, ca 01:30.

C-M:
-Jag var lite för försiktig i vattnet. Det är lätt att bli feg och använda loppets längd som ett argument för att ta det lugnt. Men när jag kom upp så hade jag kraft kvar i armarna. Nästa gång vider jag ur dom lite bättre! Detta är Linas bild, hon gjorde en hjälte-insats under loppet. Fatta att hon smprang maran på 04:02 och kom in på totala 12:11:45. Kolla hennes blogg!


 Video från tältet dagen efter Kalmar.

Över telefon frågade C-M:s yngste son om C-M gråtit när han kom i mål. "Nej" svarade C-M "Jag var för trött för att gråta." Helt sant.

Martin lastar ny-hojjarma.

Martin (tid: 12:27:45)

- Jag hade som målsättning att först och främst ta mig i mål (då jag efter fjolårets tävling fått en oerhörd respekt för sträckan). Mitt andra mål var att slå fjolårstiden på ca 13.5 timmar.
Årets tid blev en förbätting med drygt en timme och jag tror att sluttiden blev 12 timmar och 27 minuter.Carl-Magnus (tid: 13:42:33)
- Jag ville ha revansch från förra året. Målet var att ta mig runt och göra hela maran utan att gå. Jag lyckades med båda. Årets Kalmar-upplevelse var otroligt positiv. Dels lyckades jag med det jag ville och sen var publiken i Kalmar fantastisk. Vilket engagemang, vilken pepp! Tack för alla hejjarop och varma ord. Tack för servicen med dryck och mat, Kalmar: 10 poäng!


PUBLIKEN OCH FUNKTIONÄRERNA I KALMAR VAR UNDERBARA!


Klockan 08:00 måndagen den 8 augusti. Vi kliver ur minibussen hemma i Sinksundet i Luleå. En lång resa är slut i flera bemärkelser. 

Tack Lule-ligan för denna resa: Andreas, Peter, Iron-Mike, Lina och Per!

C-M går i mål. Nästa gång ska siffrorna börja på 12-
nånting!

9 kommentarer:

 1. Heja, va bra !
  Från Jonas H

  SvaraRadera
 2. Tack Jonas! Vi är supernöjda med årets triathlon i Kalmar, jag tog mig runt och Martin kortade sin tid med 1 h och 15 min! /C-M.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat grabbar! Var kul att följa er på nätet. Kör ni nästa år igen? /Odda

  SvaraRadera
 4. Grattis, verkligen starkt jobbat!!

  SvaraRadera
 5. Tack Linda och Odda, just nu ligger jag och samlar kraft för att ta en dusch, kom hem 8 i morse egter 16 h i bil. Vi pratade om nästa år, men jag tror inte att det blir just Iron Man-distansen. Triathlon är superkul och vi vill träna teknik och köra kortare lopp som t ex Tjörn (halva Iron Man). Sen när vi känner oss mogna tar vi ett bett av Kalmar igen. För visst hade det varit kul att se om det går att förbättra tiden :) Det enda som är inplanerat just nu är ett träningspass med tillhörande fest på fredag, sen kollar jag (c-m) på Tjörn eftersom mina föräldrar bor där. Den som lever får se. Tack för stödet, det var liksom rätt viktigt att grejja det här! /c-m.

  SvaraRadera
 6. Åh! säger bara, er energi smittar av. Jag har kollar många ironman klipp, men sen hittade jag era. Åh! Vindruve tår...trodde jag va ensam om det...Men det har blivit bättre :D

  Jag har precis börjat med triathlon och körde mitt första plutte distansen igår: sprint i stockholm. Så någongång i framtiden kommer det komma ett långis av jääärn!

  Jag vet lopp som är snäppet tuffare om ni ville hitta lopp men inte längre: http://www.nxtri.com/
  i Norge. Den har stora sug att göra innan jag dör. men vägen dit är lång.

  SvaraRadera
 7. Hej Jonna!

  Vilken fin feedback du bjuder oss på, synd att du ska ha vindruve-tårna gemensamt med Martin ;)

  Sprint verkar utmanande med större vikt på korrekta växlingar och att verkligen krama ur allt man har i loppet. Hur tränade du för det? /c-m.

  SvaraRadera
 8. Jag simmar o löper mest.
  Men den 23 aug 2012 olympisk distans i London
  Hänga med på en av världens största triathlon?
  WWW.thelondontriatlon.co.uk

  Lite svårt o veta om ni svarar på mina komments, föredrar jag Facebook eller funbeat.
  På funbeat kan man regga all sin träning o bli peppar o inspirerad av andra. Ni kanske finns där redan?
  /Jonna Kässi :)

  SvaraRadera
 9. Jodå vi håller koll på kommentarerna! Just nu är förråden tömda på anmälningspengar, men den som lever får se. Ska kolla in London!! Kör hårt! /c-m.

  SvaraRadera