söndag 10 februari 2013

Hemmagym?

Eftersom jag har barnen varannan vecka så blir mina träningar lite upp-och-ned. En vecka dubbelpass och sen så vill jag ju gärna vara med barnen och inte flänga iväg på kvällarna, då blir det mindre tränat. Så jag har börjat fundera på ett hemmagym, eller i alla fall en början till något.

Det här är ett Tunturi T40, på Träningsdax kostar det 14 800 kr. Tänkte om man kunde kombinera detta med en trainer till cykeln och kanske några fria vikter? Jag har skivstång, så en bänk och lite dumbbells? En stång i taken att göra chins med?

Någon som har några tips?

Jag har plats i gårdshuset men det är ju lite pengar också...

10 kommentarer:

 1. Jag skulle nog investera i en rodd-maskin. Billigare men dock kanske inte samma träning direkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas! Jo, jag har också tänkt tanken, men roddmaskinen är rätt tråkig. Bandet är ok ändå, men du har en poäng, ekonomiskt, tar lite plats och grym allround-träning!

   Radera
 2. Löpband jepp! Har inget själv tyvärr utan det jag har hemma är:
  Boxsäck (att sätta upp i en krok i taket)
  TRX
  Kettlebells
  Medicinboll
  Fitnessboll (en sån där stor du vet)
  Gummiband
  Hopprep

  Känner väl att jag gärna skulle vilja ha en chinsstång då jag nu börjat med denna mardrömsövning igen men har hört av de flesta att de är värdelösa och bara trillar ner. Du kanske har något hett tips på en som sitter bra?

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Själv har jag beställt ett sådant här löpband, kanske kan vara nått för dig också? Priset tilltalar och jag kan återkomma med en recension när jag fått det om du vill?

  http://containerrally.se/product_info.php?cPath=1&products_id=36&osCsid=eb941c18fbda7ea13e681e430ea2e239

  Ha det gott!
  Jacob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gärna! Det ser ju grymt prisvärt ut om, om kvallen håller? Enda problemet är väl att om det är leverans i april så kan man ju börja springa ute... men tanken är god. Åter kom GÄRNA med input! /c-m.

   Radera
  2. Ja jag så att leveransen för kommande är i april. Jag har blivit lovad mitt i slutet av februari så jag hoppas verkligen det kommer då....

   Jag återkommer o berättar hur kvaliteten är!
   Ha det gott!
   Jacob

   Radera
  3. Sitter fortfarande o väntar på mitt löpband... Känns inget vidare, och kontakten med företaget är inget att hurra för!
   Smått oroad om det är en indikation på hur det kommer bli OM nu löpbandet skulle krångla....=/
   /Jacob

   Radera
  4. Fy så trist. Hoppas att du får det och att du blir nöjd.

   Radera
  5. hej igen,

   Idag kom löpbandet, har precis satt ihop det och det är nu testat av mig, min fru och en väninna till henne. Min frus väninna tävlar dessutom i löpning så hennes input kanske kan vara intressant? =)

   Stort, tungt och stabilt! Alla var vi lika positivt överraskade och har inget att klaga på. Skulle vi leta något att klaga på så är det möjligen att "bågen" man håller i möjligen är för kort om man som oss inte är längre än 173cm.
   Så för oss när man tar i som stöd så är det lätt att man kliver på "motorkåpan".

   Men som sagt så på det stora hela är jag jättenöjd. Dock så som jag nämnt tidigare så är kontakten med företaget inget att hurra för, jag hade föredragit ett mer serviceinriktad kontakt.

   Utlovade leveranser får man verkligen ta med en nypa salt och inte vara alltför säker på att man ens får ett besked om framflyttning av datum. Jag fick inte det utan mejlade och frågade och fick då först veta att det var försenat.

   Avslutningsvis, vill man spara pengar och samtidigt få ett bra löpband samt ha massor med tålamod med företaget då ska man definitivt beställa därifrån.

   ha det gott!
   Jacob

   Radera
  6. Vi har men fått hem vårt löpband från containerally och är mäkta imponerad över hur mycket löpband man fick för den slanten. Vi har sprungit på det ca 30mil på det hittills och är grymt imponerad på hur tyst det går. Oftast får man en glidande känsla matta mot löpband men detta kändes 100% stabilt.

   Det negativa var ju leveranstiden fick vänta 2månader på mitt men nu i efterhand så kan jag erkänna att det var värt det. För skulle jag köpa liknande storlek så kostade det 12900:-.

   Så jag ger tummen upp för containerraly löpband.

   Radera