lördag 9 februari 2013

Lördagsfix & Böcker!


Strålande vacker dag idag. Endag "problemet" är att det är -18 C°. Idag ska jag ägna mig och hemmafix, skruva, montera, skotta, organisera osv. Vore kanske en bra idé att ställa undan grillen? Eller lunta upp granen?

Igår var jag på biblioteket och lånade en bok om PHP & MySQL-programmering.
Lite förstrött kollade jag i idrottshyllan. Jag har gått igenom den några gånger. Men jag gjorde ett fynd!

Jag har skrivit tidigare om mitt intresse för begreppet FLOW, ett slags tillstånd man uppnår när man är helt upptagen av det man gör, en känsla av att allt går lätt, man är ett med det man gör (musik, religion, natur, träning, sex). En av mina favoritförfattare är Mihaly Csikszentmihaly. Igår hittade jag EN TRÄNINGSBOK där han är medförfattare!


På svenska heter den "Flow och idrott" (ISBN: 91-89250-39-7) Tyvärr slut på förlag, men den finns på engelska Flow in Sports. Ett tips är ju annars att söka på ditt lokla bibliotek om du är nyfiken (bor du i Luleå så har jag den just nu, men den kommer nog tillbaka... ;)

Nåväl, jag bläddrade i den och jag gillar den. Har man läst originalboken om Flow så känner man igen mycket, men här finns kommentarer från topp-idrottsmän och kvinnor. En njutning att läsa.

Efer förra helgens inte-så-sportsmannamässiga insatser (då jag skar upp handen på en bajonett) så tar jag ett trevande steg tillbaka till en god dryck. Ikväll dricker jag en av mina favoritcidrar från Boulard. Mmm, och färgen! Perfekta sällskapet vid spisen, framför brasan eller till en god fiskrätt. Har inget med alkoläskcider att göra. Denna är bra. Ännu bättre är den från Bouché, men den finns inte på bolaget i Luuuuulä. Men den finns på CG:s (som även har Lagunitas Censored Cupper Ale, finns inte på dryckesmenyn, men fråga så finns den!)

På med denna idag känns det som.
(Hmm, var det en tria-blogg eller en dryckesblogg?)
Trevlig helg!!

3 kommentarer:

 1. Åh, flow! Älskar flow-känslan och där kanske jag minsann fick något boktips. Tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är såld på flow. Jag tror det är nyckeln till ett rikt och meningsfullt liv! /c-m.

   Radera
  2. Älskar att hitta den känslan! Den går jag när jag tränar och när jag skriver! När jag skriver kan jag bara bli så uppslukad och inne i det jag gör att det inte liknar någonting annat. Oj, oj, oj... Och träningen, tänk att det som fördärvade mitt liv nu kan berika det så. Otroligt. Men sant.

   Radera