måndag 15 augusti 2011

Dags för milen igen.

 
Det har gått tre och en halv månad sedan vi gav milen en ärlig chans senast. Sedan dess har vi bara legat och malt på med långa distanser för att härda oss inför Kalmar. Nu var det dags igen.
C-M: - Milen är en speciell sträcka. Jag som inte har så mycket löparerfarenhet tycket den är rå. För om man ska ha en tid så går det inte att börja lite lugnt och sedan springa ikapp, det gäller att pumpa på redan från början. Den milen vi tränar är gamla jägarmilen på LV7. Den är ordentligt backig och sen är den inte så ombonad som de andra spåren: mycket rötter, blött och tuvor.


Martins härliga tå, sånna får man gratis i Kalmar!
Martin:
- Vi snackade om att välja nya distanser efter dagens pass. Ska bli skönt att släppa det långa ett tag. Det tar så mycket tid också! Det vore roligt om ja kunde komma ned och köra den här milen på 40 minuter, då kanske jag kunde komma under 40 på platten. I övrigt så är semestern slut nu. Både C-M och jag undrar hur träningen kommer att funka. Det kanske behövs mer disciplin och planering nu, springa på lunchen och så. Vi får se. Jag lurar på att köra marathon i Umeå den 8 oktober. Det är ju inte direkt kortare distans men det skulle vara en fin säsongsavslutning innan snön faller.


***
Och till Linda som bloggar på En å fyrtiofem. Nu är vi igång igen. Nästa utmaning blir alltså Tjörn Triathlon och/eller marathon i Umeå. Vi kanske ses? Eller vill du krossa oss på milen? Vi behöver nån å jaga!
***

Vårt förra försök på milen:

3 kommentarer:

 1. Härligt att ni är på gång! Bra jobbat! Kommer nog hänga ganska så mycket på ormberget nu framöver med lidingöloppet i sikte. Vi får ta sligan tillsammans någon dag, alltid kul med sällskap! Pepp pepp pepp!! :)

  SvaraRadera
 2. Hej Cykling min passion! :) Vi tar gärna en körare på Ormberget. Oj vad det kändes ovant att springa igen. På onsdag är det hamnmilen. Ska vi ta den?

  SvaraRadera
 3. Är gärna med på styrke+backe men jobbar 06.30 till ca 14. Vilken tid hade ni tänkt köra?

  Jag är lite rädd för dessa kortare distanser ;) Men jag ska fundera på hamnmilen! :)

  SvaraRadera