torsdag 16 augusti 2012

På tåget, på väg till Iron Man Kalmar 2012

C-M:
Klockan är kvart i tio på kvällen. Inne i min kupé är det svalt och skönt. Jag betalade några kronor extra för att åka liggvagn på tåget. Jag delar kupé med en trevlig dalmas som är fd officer och numera slöjdkonstnär. För att spara ytterligare någon krona så kokar jag vatten i kupén med mitt gaskök och dricker just nu en kopp gott laktritsté. Utanför susar norra Sverige förbi. Kupékompisen är i restaurangvagnen och dricker öl. Jag är skötsam och dricker té.

Imorgon vaknar jag i Stockholm kl 07. Sen vidare till Alvesta och till sluta Kalmar. Imorgon blir en lång dag av incheckningar.

Det känns bra. Även om allt inte alltid blir som man tänkt sig så känns det bra. Det ska bli kul att smaka på Kalmar i år igen. Några små fjärilar i magen. Godnatt från någonstans i Norrland på väg mot Ironman.

Hörs imorgon, ska försöka live-streama från området. Håller tummarna för att det ska funka.

2 kommentarer:

  1. Att resa med liten reskassa innebär att man får vara uppfinningsrik och flexibel. Jag tor nog resan blir mycket trevliagre på detta sätt, än i första klass på SAS. Hur bor du i Kalmar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack för din kommentar! Först hade jag tänkt sova där Martin och jag tältat de senaste åren (tradition!) men när jag såg vädret och sen behövde kånka all packning själv så fick pratade jag med min tria-kompis Micke som hade en vän med en soffa över. Det blir sova i Nybro. Kör du också i Kalmar?

      Radera