fredag 17 augusti 2012

So far so good [cykeln som inte får kallas cykel]

C-M:

- Här är min cykel som inte får kallas cykel. SJ har den märkliga regeln att man inte får ta med cyklar på tåg. Sen att hela Tysklands befolkning har med sig sina cyklar på norrgående tåg är en annan sak, men officiellt så är det cykelförbud (förutom särskilda cykeltåg som trafikeras varannan helgfri onsdag på skottår...)

Jag höll andan när jag skulle byta i Stockholm. Förra året när Martins kompis Andreas skulle ansluta till Kalmar blev han stoppad när han skulle kiva på tåget. Resultatet: han hyrde en bil och fick köra Sthlm - Kalmar. Det har jag absolut inte råd med så jag är nöjd med att kunna smuggla med min cykel.

Om jag skulle bli stoppad så är min plan att säga "Detta är ingen cykel, det är ett konstprojekt". Om personalen vill inspektera så vägrar jag i sten och hävdar rätten till min egendom, sitter kvar och biter mig fast i inredningen.

Om 2 timmar är jag i Alvesta. Då får vi se hur nästa byte går. Man kanske skulle köpa en sån här hojj istället, undrar hur den är att dra 18 mil på?

4 kommentarer:

 1. SJ:s regeler är helt vansinniga!. En annan studiekamrat blev stoppad då han blev tvungen att avbryta sin cykelsemester på grund av en skada (överkänslighet mot mygbett som ledda till abnorm svullnad ) Om jag inte minns fel fick Magnus ta bussen hem (länstrafiken) då sj:s personal vägrade i sten. Hoppas att dina argument håller!/Mvh, Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tokiga regler som följs när andan faller på. Men min inslagna cykel uppställd på högkant verkar funka. Jag tar mig i alla fall till Alvesta. Är där om 20 min. Det är bara 13 mil mellan Alvesta & Kalmar så... so far so good :)

   Radera
 2. Det gick ju bra trots a. Vi hade med oss en hel säng o det hade SJ inget att invända emot.

  SvaraRadera