torsdag 15 september 2011

Första gången i mitt liv...

Japp, dags för rakning skogsman.
Ormberget, torsdag 17:08.

C-M:
- Idag var första gången i mitt liv som jag gav mig ut på en löprunda och att det "kändes lätt". Martin har beskrivit det där någon gång. Vi har varit ute, klämt 7,4:an några varv och så har han sagt "idag gick det lätt". Jag har bara tittat på honom och tänkt att det där kommer aldrig att hända mig. Det är fanemej alltid lika jävla brutalt att springa tycker jag.

Tack för idag Asisc Racer.
Jag gillar dig mer och mer.
Men idag... så hände det! Lina och jag maxade inget tempo utan låg i ca 4:50. Benen hittade sitt eget spår, jag spurtade i några uppförsbackar, gick upp på 181 i puls, det var lugnt. På rakorna låg jag i 166-167 i puls - och det var inte jobbigt. Det var lätt!
Streeeetch.
Vi hade ingen rekordtid, men känslan fanns där!

På söndag ska jag springa ett terränglopp i Ersnäs på 6 km, då jävlar ska jag maxa och se vad som händer!

Efter löpningen drog vi till badhuset och hann köra i alla fall 60 min, mest teknikövningar. Jag avslutade med lite paddlar och tog ut mig i axlarna, det är så skönt i vattnet. Imorgon är det "back to the crime-scene".

4 kommentarer:

 1. Härligt med framsteg, det syns!! Bra jobbat på löpen!! Söndagens lopp kommer gå galant!! :)

  SvaraRadera
 2. Minns den känslan o längtar efter att kommma tillbaka till den!
  Bästa löparhälsningar,
  Lars

  SvaraRadera
 3. Tack för positiva kommentarer. Idag är det bara sim på schemat, men jag smög ned löparkläderna också...

  Det här bevisar två saker för mig:

  1. Det är inte omöjligt att gå från att vara fullständig novis till att ha känslan av att benen sköter sig själva och glider fram.

  2. Att träna är något man kan göra och relativt snabbt komma upp i en hyfsat grundform, men att nå mål där det faktiskt inte känns som att hjärtat håller på att explodera varje gång... det tar tid. Många timmar har jag gjort innan jag kom hit. Och nu släpper jag det inte!

  Jag tror att en stor del i att komma hit har handlat om dels den kontinuitet jag faktiskt lyckats skapa och dels om den senaste tidens spinningpass. Jag har märkt att jag för varje gång har kunna hålla lite längre i intervallerna när det har börjat bränna i låren och vaderna. Stäng ögongen, skruva på motståndet och håll ut! Bra coaching Lina!

  /c-m.

  SvaraRadera
 4. Härligt att du också får smaka på "flytet" i löpningen:)
  Ska hålla tummarna för att du tar ut dig till max på söndagens lopp, på det bara!!

  SvaraRadera