måndag 19 september 2011

Nytt gear: Simning

Wiggle är lite beroende-framkallande. Visst, det finns massor av sajter där man kan beställa grejjer från, men här finns tydliga triathlon-avdelningar och frakten är fri över 550 kr till Sverige.

C-M:
- Det är ju lite av ett dilemma det där med näthandel av träningsredskap. Kommer storleken att passa? Ser grejjerna ut som på bilden? osv...

Sen har man ju den andra aspekten, med att det slår ut små lokala butiker. Förut var jag en trogen Team Sportia-kund. Köpte det mesta där, skidor, cyklar, löparskor... rubbet. Jag fick lite rabatt, ett vänligt leende, jag var nöjd. Med tiden märkte jag att utbudet var rätt begränsat och droppen var nog när jag köpte mina senaste löparskor.

Asics Gel DS Racer
Pris på Team Sportia: 1299 kr
Pris på Wiggle: 809 kr
Det är ju löjligt att betala 500 kr mer! för ett par skor (när frakten är gratis). Näe hörrni skärp er för fan sportbutiker, jag kände mig ju blåst när jag kom hem och kollade priset och då var de redan "invigda" :(

Ett enkelt tips när man näthandlar just skor och träningskläder är att hålla sig till samma märken. Jag vet t ex att jag har 43,5 i Asics-skor och att Adidas-storleken UK 8,5. Sen håller jag mig till de märkena och så kör jag. Det är ju lite avigt att bo i Luleå, jag betalar inte soppa till Umeå för att prova ett par skor på Löplabbet. Frågan är hur länge den lokala detaljhandeln kommer kunna överleva?


 Jag har ju en svaghet för svarta Adidas-grejjer. Det är fånigt, jag har den klassiska träningsbagen, hela boxnings-setet (med matchbrallor, skor och linne) och nu även badbyxor. Men dom är så klassiska! Svart, vitt och ränder. Känner mig som ett proffs i grejjerna!

Art Monsivaiz, tidig sensei och inspiratör.
Min boxningstränare som hade när jag bodde i USA - Mr Art Monsivaiz - sa alltid till mig: "Carl, if you look sloppy, you fight sloppy".

Vad ska man säga? 33 års erfarenhet och en stenhård muche tjafsar man inte med.

Jag håller med coachen, det ska göras med stil annars kan det vara (sen att det ser ut som att jag har akut vattenskalle på bilden är en annan sak).
Lina fick också sina leksaker i samma låda. Ett par TYR-paddlar. Oj det satt långt inne att beställa ett par GULA paddlar, det skulle ju ha varit ROSA såklart! Här hittar du bilder på hennes nya gear. Samfrakt samfrakt... ;)


Jag beställde ett par paddlar i storlek M. Jag blev förvånad över hur små dom var. Det är tydligen viktigt att inte välja för stora paddlar - man kan få svåra axelbesvär osv, men det som är M i ett märke ser inte alls ut som M i ett annat. Linas paddlar på bilden är S, mina är M, det säger en del...


Om du har tips på bra nätbutiker eller specialaffärer där du handlar, lägg en kommentar så kanske vi kan hitta ännu billigare leksaker! =)

2 kommentarer:

 1. Mm, det är roligt att fynda bra priser och nackdelen med kläder är ju att inte kunna prova men skor funkar ju, precis som du skriver, när man vet vilken storlek man har.

  Wiggle tycker jag är ganska urplockat på storlekar på de grejer jag tittat på åtminstone...

  Har du nån tävling du tränar inför nu förresten? :)

  SvaraRadera
 2. Hej Annika! ja det där med storlekar på kläder har du rätt i. Vi är väl lite bortskämda vi killar... S,M,L... inte så svårt (även om det ska konverteras i olika mått).

  Tävling? Nä, inte just nu. I somras sa jag att jag inte skulle göra Iron Man 2012. Men nu när jag tränar med Lina, Ante och Stefan så blir jag sugen.

  Mitt mål för 2012 är ett tidigt marathon (våren) och sedan Kalmar, Axa fjällmarathon och Tjörn Triathlon.

  Mål just nu är att träna 7 h/vecka. Det tycker jag är ett bra mål. Jag knåpar ihop mina timmar och är inte så noga med om det blir sim, styrke, spinn eller löpning. 7 timmar tycker jag är en bra gräns, då hinner man (nästan) med med allt annat!

  Har du några mål? Berätta!

  SvaraRadera