lördag 3 september 2011

Triathlon-träning idag

Vinnarfrukost. Ägg, bönor och parmesan.
09:14 Just nu står äggen och bönorna och svalnar på altanräcket. Har cykelkläderna på och ska just dundra iväg till gymmet för ett kort spinn-pass, sen blir det löpning och avslut på badet. Ska fortsätta öva på tretaktandningen som blev bättre efter gårdagens teknikövningar. Nu måste jag trycka äggen o dra!


09:32 Jag tar cykeln till gymmet.

10:00 Spinningpasset startar. Lina bjuder oss på 45 minuter med backar, franska Robyn-remixar och mycket svett under hojjen! Mmm.

Lätta fina Asics racers men skav på lilltån. Aj.
11:00 Lina, Stefan (vår franske inofficielle triathlon-coach) och jag dundrar iväg mot Ormberget. Stefan ger oss 30 minuter uppvärmning varav 15 min består av intervaller. "Nu är uppvärmningen klar" säger han lugnt. Lina och jag tittar på varandra och förmår pressa fram ett leende. "Nice..." Herregud, var det uppvärmningen tänker jag, undrar hur träningen ser ut... Totalt blev det 16 km med fartlek. Ajajaj, löpning är något jag måste bli bättre på. Hamnade efter i slutet och var tvungen att trösta mig med en Enervit-kaka. "Du är bra på att spela trött" sa Stefan. "Tack det kommer väldigt naturligt" kontrade jag... Snittade 157 i puls och var glad att landa på Pontushallen för simpasset. Löpning är hårt.12:30 Jag byter löparskor mot simkläder. Dags för ett pass som fick mina axlar att vakna från dvalan (?!) som de tydligen låg i. Igår fick Lina och jag första simlektionen av Stefan. Hade ont i helt nya muskler. "Bra" sa Stefan "då har du börjat använda rätt muskler."
Stefan coachar oss och lär oss hur att slappna av i armarna mellan cyklerna, arbeta mer effektivt mer vattengrepp, jobba med amplitud, stabilitet i vattnet och träna olika andningsfrekvenser.

Två trötta och glada triathleter. 10-14 Ett bra pass.
Riktigt trötta i armar och ben. Fy fan Lina, det här gjorde vi bra idag! Hoppas min träningsprogram-bok också kommer snart så ska vi koka ihop något vasst! Och tusen tack till Stefan för alla proffsiga tips. Nu har vi något att nöta till nästa gång. Och så ska vi beställa pads omedelbart så att vi kan träna aquaticity och få bästa glidet i norra Europa! Vintern är lång och kall. Badet är varmt och öppet.

Lina ser till att mössan sitter rätt!
Det här var jag värd. Varenda tugga och några till!

5 kommentarer:

 1. KUL och läsa om dagen! Fantastisk på alla vis!
  Fasen vad gott det såg ut med sushi, den skulle jag också unnat mig!!

  SvaraRadera
 2. Nästa gång vi kör på en lördag så tar vi sushi-buffe för 130 kr på sushi bar. Och så bjuder vi Stefan!

  SvaraRadera
 3. Yees det är en deal!!!

  Vi skulle ta och skriva ner alla övningar vi körde, så vi kommer ihåg och öva på alla! :)

  När blir det styrke imorgon då?
  Jag tränar nog framåt kvällen..jobbar mellan 12-16.

  SvaraRadera
 4. Japp, vi gör ett schema. Om du vill träna imorgon kväll så gör vi det. Kan vara bra att få lite vila emellan och så har jag lite pyssel under dagen.

  Säg när du vill köra så bokar vi!

  SvaraRadera
 5. Gud vad duktiga ni är!!! Jag blir glad i kroppen av att läsa om eran träning, gäller din blogg också Lina:)

  SvaraRadera