lördag 3 september 2011

Simteknik med Stefan & Lina

Vilket bättre ställe att tillbringa en fredagskväll på?
Fredag. Arbetsveckan slut. 11 grader i luften och regn. Cykling inställd, dags för simteknik.

C-M:
- Vi har en så otrolig tur vi som tränar triathlon i Luleå. Vi har nämligen lyckats hitta en trevlig och vänlig fransk triathlonstjärna vid namn Stefan som hjälper oss med t ex simteknik. Idag var det Lina, Stefan och jag som samlades i Pontusbadet. Det blev tungt i musklerna med 800 m uppvärmning. Sen var det ju bara träningspasset kvar...


Lina, C-M & Stefan!
Idag upptäckte jag hur asynkront jag simmat när jag andats på vartannat simtag. Bara genom en sån enkel rörelse som att nudda med handen i armhålan vid varje nytt tag så fick jag bättre hastighet och rörelse genom vattnet. Sen blev det några stora hostningar med halsen full av klorerat vatten när vi körde de andra övningarna. Särskilt svårt var att ta "halva armtag" för att bara träna frånskjutet i vattnet. En annan spännande upplevelse var att böja huvet bakåt under vattnet vid ryggsim för att se om kanten var nära. Märkligt perspektiv!


Steen Brugge, min gamle vän!
Efter ett väl utfört simpass var det dags för en belgare på Bishop's. Och nu har jag cyklat hem, ätit köttfärs mitt i natten och packat väskan för morgondagens drabbning: Mini-triathlon med spinning + löpning + simning. Hoppas att vädret blir bättre än idag. Har laddat med enevit-kakor, föreberett kött-frukost med ägg. Nu är det bara sömnen kvar. Och det blir INGA problem att lösa. Zzzomnar mot tangentbordetttttttttttttttttttttttttttt Zzzz. ZZzzz.

Hörs imorgon! Puss!

3 kommentarer:

 1. Kändes som en magisk simkväll på pontus!
  Poletten ramlade ner lite grann :)

  SvaraRadera
 2. Vi sköter oss bra, jättekul att träna ihop och få uppmärksamhet av Stefan.

  SvaraRadera
 3. JA visst är det! Och roligt att få inspireras, man känner sig lite speciell och det är ju så guld värt hans ord! :)

  SvaraRadera