måndag 14 november 2011

Nytt bassängrekord - happy day!

- Min näsa ser ju helskum ut, tur att brillorna
från Aqua Sphere är så bra att jag inte skulle
byta dom för allt finkel i Norrbotten.
Otrolig flex, t o m i glaset!!
C-M:

- Idag var det knökfullt i crawlbanan på Pontusbadet! Jag dök upp vid 19:30 efter Ju-jutsun och lyckades mata på med 100 längder, alltså 2,5 km.

Egentligen tänkte jag bara köra 2 km, men så hade Lina 20 längder kvar när jag kom till 80, så jag dammade på 20 till! Underbart. Nästa mål är 3 km. Det har jag ju gjort i havet, klart det går i bassäng också!

Simning är rätt nytt för mig, detta är min andra höst som jag ger det en ärlig chans. Man behöver bryta dom där barriärerna! Jag kommer ihåg förra hösten när jag var så stolt över att jag gjort 20. Fantastisk känsla att kroppen blir starkare och ligger bättre i vattnet. Nu kan jag t o m börja tänka på detaljer som handens rörelse genom vattnet, vinkel på armen när den drar igenom och vilka muskelgruppen jag helst arbetar med för maximal effekt. Jättekul!

Jag snittar ungefär 11 minuter/500 m och så kör jag set om 500. Vilar ungefär 3 minuter mellan varje. Siffrorna är nya för mig så om någon som vet nått om simning kan ge någon bra kommentar på tiden vore det sjysst.

Var ska man ligga på 500 m när man tränar för IM?

Imorgon spinn! (såklart!)

5 kommentarer:

 1. Härligt att flytta personliga nivån framåt. Tror inte det dröjer många veckor innan du gör 3000 i bassängen. Vad gäller farten så är det ju högst individuellt men det känns som du ligger på en bra fart som kommer öka ju närmare våren du kommer. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Weehoo! Bra jobbat, du såg stark ut!

  På torsdag ska jag köra 100 längder!! :)

  SvaraRadera
 3. Tack för bra pepp! Tänker att nu när jag kan hålla distanserna och andnignen är regelbunden i tretakt så blir målet att öka hastigheten. 10 minuter/500 låter som ett rimligt mål. Den som lever får se!

  Lina: bra, då kör vi ihop som vanligt, torsdag bli sim-djet ;)

  SvaraRadera
 4. Som nybörjarsimmare efterlyser (läs kräver:)) jag en liten filmsnutt på din simteknik. Armar, handens rörelse i vattnet; hur gör man, vad ska man tänka på?

  SvaraRadera
 5. Ojdå, det får jag väl försöka ordna. Det vore bra för mig också för jag behöver säkert ett och annat tips! Jag ska kolla på det och se om jag kan lösa en kamera tills på torsdag, då kör vi sim igen. Kom vid 19:30 på Pontus så kanske vi ses och kan filma varandra! Lina kommer säkert också.

  SvaraRadera