söndag 6 november 2011

Mat som provocerar

Provokativ mat. Det är min nya trendspaning. Mat som förenar och söndrar. Här är mitt första bidrag som väckt en storm av känslor på olika sociala medier:


Tortilla-sushi-rullen!

Det är lördag, du har kört två hårda pass på förmiddagen. Klockan närmar sig 21 och du trodde att du ätit tillräckligt för dagen, men din mage säger något annat... och så vet du ju att försöka sova med kurrande mage, näe, inte en chans.

Då händer det.

Du tittar in i kylskåpet. Du ser skålen med sushi-ris, den kallrökta laxen och wasabin. Sjögräsblad har du glömt att köpa för 8:e gången i ordningen. På hyllan längst ned ligger en påse med vetetortillas. En ny maträtt är född.

Slarvigt kan detta kallas äckligt, kanske t o m fel.

Jag kallar det för cross-over-kitchen såklart.

Sagt om tortilla-sushi-rullen:

"Saknar ord... men det där skulle jag inte vilja bli bjuden på. Lovar att sallad inte är så farligt :)"
- Tremil.

"Du har skapat en bastard, något som aldrig var tänkt att bli. Domedagen är nära."
- A.


"Det är mot naturen. Det är som fiskpinnar och pasta."
- J.


***


Någon annan som varit kreativ när träningshungern satt in?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar