tisdag 22 november 2011

Gourmet-mat-koma

C-M:

- Som sagt så blev det inget löpt ikväll. Inte med lammbog, havsörings-sashimi och någon liten folköl i magen. Jag åt tills jag sprack! Så gott, och tillagat av mästerkocken och mästervännen Tomas!


Egentligen så börjar den här mathistorian vid Byskeälven i Norra Västerbotten. Byskeälven är Norrlands näst längsta skogsälv. Att stå vid vattnet och kasta efter havsöring på vår och höst är en dröm. Varje gång jag kommer dit släpper allt. I älvens brus finns varken momsredovisningar, facebooknotifikationer eller lister att spika upp.

Hit drar Tomas och jag så ofta vi hinner. Vissa år blir det mer, andra år ännu mer...

 Det är dom här vi jagar. Älvens spöken. Havsöringen. En stridbar fisk med utsökt smak och grymt näringsvärde! Det var faktiskt just den här fisken jag plockade ur frysen igår för att vi skulle göra sashimi på den idag.

Samma fisk när den hamnar under kniven!
Tomas, stil och fason!
Lite inlagd ingefära, soya, wasabi. Sen in i munnen. Man ska inte vara blyg för att äta egenfångad rå fisk. Det bästa är om den varit frusen för då vet man att inga parasiter överlevt i fisken.

Och som om det inte var nog så blev jag också bjuden på helstekt älg-entrecôte och lammbog. Kantarellsås och rostade rotsaker. Magen helt utbombad. Inget löp ikväll. :)

Tack ska du ha Tomas, en grym födelsedagsmiddag! Cheers!

3 kommentarer:

  1. OOhh vilken födelsedagsmiddag! Hurra!! :) Låter fantastiskt gott!!

    SvaraRadera
  2. Sicken middag! Lät grymt gott.

    SvaraRadera
  3. Det var fint, satte i mig det sista av lammbogen igår. mmm. fint protein! :)

    SvaraRadera