måndag 15 april 2013

Ont i hjärtat

 
De senaste dagarna har jag legat lite lågt med träningen. Sedan i torsdags har jag haft ont i hjärtat. Det började med att jag satt på jobbet på eftermiddagen och att hjärtat "rejsade" efter någon kopp kaffe för mycket. Det var obehagligt. Sen när jag vaknade idag så hade jag ont i hjärtat igen. Det slår tungt och "gör ont" mer som en närvaro än en smärta. Jag låg kvar imorse tills det gick över. Läste tidningar (nya Triathlete Europe :) och hämtade mig.
 
Jag jobbar lite för mycket nu och jag får inte den vila jag behöver efter träningen. Jag pressar mig lite för hårt helt enkelt med alla jobb och projekt. Jag har valt allt själv så jag gnäller inte, men det ska bli skönt när maj är slut och allt är levererat och jag kan fokusera på sommarformen inför Kalmar.
 
Har någon annan erfarenhet av smärta i hjärtat?
 

Stéphane är i Nya Zeeland. Han jobbar och klappar koraller. Saknar hans träningssällskap och det är särskilt tråkigt att simma ensam. Följ honom här!
 
 
 
 
 
Om det är lite tystare här på bloggen den närmaste veckan så vet ni. Jag måste skära ner lite på alla "måsten" och även om jag verkligen gillar att blogga här och få feedback från er som läser så är det ytterligare en sak "på listan" (även om det är en god sak!).
 
Jag måste komma ikapp med mig själv för att kunna pumpa så hårt jag vill utan att vara rädd att någon dåligt händer. Jag har ju ett schema och om jag skulle dö skulle det verkligen förstöra mycket... och jag skulle inte kunna återhämta mig i tid till Ironman... ;) skämt åsido, ni fattar vad jag menar. Hälsan först.
 
Hoppas vi hörs snart, kärlek och respekt! /c-m.

12 kommentarer:

 1. Tråkigt att höra Cm. Krya på dig jag hopas du känner dig bättre snart. Du gör helt rätt i att varva ner lite. Fortsätter det är det nog läge för en undersökning. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dackemo, jag hoppas att det går över snart.

   Radera
 2. Smärta i hjärtat...ja. Varför? Ingen aning. Försökte analysera läget med jobb hem träning men kom inte fram till något avgörande..har en bekant som är läkare men där är rådet kom in på koll vilket jag drog mig för...dumt...ja! Nu har det gått över sedan länge men ångesten var tuff.
  En tid på vårdcentralen kan ju innebära att man konstateras med dåligt hjärta och då bli inlagd och det är ju onödigt;)

  SvaraRadera
 3. Krya på dig och gör inte som jag...kolla upp det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för rådet, jag ska göra det om det inte blivit bättre efter någon veckas vila.

   Radera
 4. Förstår precis! Det gäller att dra i nödbromsen ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag hoppas slippa dra i nödbromsen, bromsa in lite lugnt bara.

   Radera
 5. Varför håller du på som du gör?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, jag ska försöka förklara. Eftersom jag är egen företagare så går det praktiskt taget inte att ta studielån och plugga (systemet är inte anpassat för oss som får oregelbundna utbetalningar). Jag får bara betala tillbaka varje gång och det är skitjobbigt. Så jag vill bli klar med min utbildning och så måste jag jobba för att få det att gå ihop. Samtidigt så mår jag bra av att träna det ger mig energi och styka, jag blir lycklig av det. Sen har jag ett personlighetsdrag som jagahr svårt att ändra på: att jag är impulsiv och ibland för entusiastisk. Jag har med tiden lärt mig att leva så att det inte går över styr men det gör att jag lätt hamnar i situationer där jag blir drivande och ansvarig. Det skapar för mycket stress i kombination med allt annat. Men det främsta svaret på din fråga är att jag inte har råd att jobba färre timmar. Jag har varit fattig i perioder och det tyckte jag var jättejobbigt.

   Radera
 6. Hejsan. Jag läste dit inlägg och har själv egna erfarenheter
  http://www.lopningforalla.se/index.php/bloggar/varabloggare/vinden-mot-kinden/2915-hur-jag-far-inspiration-och-energi

  efter att ha genomgått flera utredningar har det visat att det är xtraslag och att det är ofarligt. Däremot har jag bekanta inom träningsvärlden som har det du beskriver och stress kan göra det värre. Det kan röra sig om hjärtflimmer och om pulsen skjuter iväg är det rekommenderat att kolla upp det vilket jag råder dig till att göra.

  Då kommer du också att kunna slappna av och inte vara rädd. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Ja du C-m, de låter onekligen som om du ska chilla ett tag, skippa träningen, gör något lattjo, och bara meditera.. Kroppen är ju som så finurligt gjord, så den brukar ju säga ifrån, när de är dags att ta de lugnt...
  Kram Fia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Fia, du och kroppen har nog ganska rätt :)

   Radera