torsdag 7 mars 2013

Bästa coachen & vännen


Har jag berättat hur jag träffade Stéphane?
Det är en rätt rolig historia. Det var en dag på Pontusbadet i Luleå 2010. Jag hade väl tryckt 40 längder och tyckte jag var hulken. Jag hejjade på Stéphane och han nickade. Vi pratade lite. Jag hörde att han var fransman. Pratade med honom på franska. Han svarade på svenska. Riktigt bra svenska. Jag berättade att jag tränade för Ironman (och bröstade mig lite såklart eftersom jag var en RIKTIG HÅRDING).
Jag frågade Stéphane vad han tränade. "Tjaaa, jag simmar lite, cyklar lite och springer lite". Jaha sa jag. Det dröjde ett helt år innan han berättade att han tränat i franska landslaget och gjort två VM i triathlon. Haha, fatta att jag kände mig dum!! (dessutom hade han ansvarat för fysträningen av franska elittrupper inom armén också...)Stéphane är en av de mest ödmjuka, humoristiska och behagliga personer jag mött. Vänskapen har inga villkor, han lyssnar, skrattar och ger, utan att för den sakens skull vara en mes. Han är jävla stenhård gubben. Det är ju lite ovanligt för män över 30 att träffa nya vänner sägs det. Jag vet inte om det är sant. Jag vet bara att mitt liv skulle vara otroligt mycket fattigare om jag inte mött Stéphane. Varje gång vi tränar lär han mig något, om utmaning, om ödmjukhet, om vila... om att skratta tillsammans. Jag kan bara säga tack, den här triathlonresan hade inte varit så här bra om det inte var för dig.

/c-m.

 

12 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Janne, det var verkligen fint skirvet av dig. Hoppas vi springer på varandra under något lopp i sommar! Hur går det med träningen?

   Radera
  2. Jotack..blir några timmar i veckan...fokus på skate och diagonalt numèr..sen har man ju innebandy med gubbarna och nygammal favorit..burpees. Icebugsen får sin beskärda del under veckan. När jag tänker på det så blir det mer träning än jag har koll på:)
   Vi ses nog vad det lider...ha det gott.

   Radera
  3. Min första kommentar ynglar av sig av någon anledning? Tar bort ena då tas alla bort?

   Radera
  4. Det låter som att du håller igång med väldigt allsidig träning. Burpees... ugh! Strongt av dig!

   Radera
 2. Få nya vänner...autokorren i farten:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, du ska se en del inlägg jag gör via Iphonen... saol spottar o fräser ;)

   Radera
 3. Kärlek vid första ögonkastet!? :) Farida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kanske det, men i början var Stef mest den där mystiske fransmannen som körde stenhårda pass... HELT SJÄLV! Utan Stef hade jag aldrig kunna motivera mig, jag gör jobbet, men det är ju lättare när man har sällskap av ett fysmonster... ;)

   Radera
  2. Jag förstår dig. Själv brukar jag köra med min PT vän Sofia ibland. Hon är min coach. Härligt att ha en bra vän som har samma intresse. Det bästa är när man har kört klart träningspasset och kan sitta och prata om allt annat i livet.

   Radera
 4. Ja, verkligen jättefint inlägg!
  Och så generöst av dig! Snygga skor dessutom.
  Tummen upp för ordet behaglig-använder också det ordet men helt klart ett underskattat ord. Ha det så bra i Göteborg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du :) jo, men jag köpte nytt till mig, så jag täntke vi skulle matcha varandra lite mer. Och Stef är så rörande ointresserad av hur grejjerna ser ut att får mig att framstå som en en trendig kläd-kille! (i o f s så är träningskläder de enda plagg jag tycker om att shoppa!)
   behaglig, ja, det är ett bra ord!

   Radera