onsdag 12 september 2012

Morgonsim + TV


Eftersom det är min vecka med barnen så försöker jag få träningen gjord så tidigt som möjligt.
Jag har fortfarande lite ont i vaden och igår körde jag överkropp på gymmet så det fick bli sim.

På morgonen när jag inte har sällskap så har jag svår att motivera mig till att simma längre sträckor.

1 km (varav 500 m med paddlar) fick räcka och det brände fint i bröstet när jag pressade.


Ibland kommer jag in på ämnet träning när jag träffar folk som antingen sett mig i TV-inslaget i SVT (eller notisen i Extra). Då är det många som frågar mig hur jag får ihop det rent tidsmässigt. Det finns inte ETT svar på det. Det finns flera.

Ett av dom är att jag inte äger någon TV. Jag slutade se på TV 2008. TV stressar mig, tar för mycket tid och stör min sömn. En del blir lugna av TV, jag blir hyperaktiv av alla intryck. (ok, jag är störd).


2010 såg den genomsnittlige svenske mannen 140 min TV/dag, kvinnor 118 min (enl SCB).

Eftersom jag inte ser TV alls har jag "vunnit" en massa tid jämfört med TV-tittare.

Nästa gång du klagar över att du inte har tid att träna, fundera lite...

Hur mycket ser du på TV?

***


Ur kommentarerna...


Ulrika ska gräva en grop i källaren och skaffa sånna här band för att ligga still (ser på tok för klena ut för henne: kan du ens sitta still Ulrika?)

6 kommentarer:

 1. Jag ser nästan inte på tv alls. Får liksom inte ihop tv-tittande med familjeliv och träning. Du, tänk om man skulle gräva en grop i källaren och ha egen pool! :D Typ så här: http://goo.gl/Y47bD. Och sen montera in nya leder i axlarna så man blir så här vig: http://goo.gl/pxGHb. Då KANSKE jag kommer upp i din bassängprestanda, C-M. Peace out!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, hör av dig när du grävt gropen i källaren så kommer båving och jag och spänner fast oss i pölen och vispar med armarna.

   MIN bassängprestanda? Du gjorde ju en bra tid i Kalmar, det är ju helheten som räknas. SM 4:a... Nästa år simmar du på 01:20!

   tack för kul länkar! /c-m.

   Radera
 2. Tittar inte nå aktivt på tv, det är skönt att slippa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är sant, men PASSIVT! haha, jag känner ingen som sitter och pluggar med tv:n på som du! Men strunt i det, du fyller ju mer timmar på klockan än mig! Du kommer krossa nästa år i Kalmar. Det gör mig lite orolig att jag kommer får skämmas över min tid ;) /c-m.

   Radera
 3. Jag anser att man måste skilja på tv o tv. Jag ser nästan aldrig på broadcast tv. Mindre än jag egentligen vill, för nyheter borde man se nån gång om dagen. Däremot ser jag en del på tv-serier jag fått frÅn annat håll. Det fina med det är att man kan titta när man vill, tex när man sitter på trainern :-) för att enbart titta fixar inte jag heller. Klarar.sällan att se en hel film vid bara ett tillfälle. Blir bara rastlös :-/ Vi är väl såna lite till mans allihopa som håller på med IM odyl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt Båving, inget är per defintion dåligt. Jag älskar t ex att se naturfilm på tv, men jag vet också att jag så sällan har tid med det. Helt klart smart att se TV och träna samtidigt. Jag brukar hoppa rep på gymmet och titta på Simsons. Hehe, ibland på helgerna tajmar jag träningen efter tablån. Känner igen mig i rastlösheten, jag kan inte heller bara sitta så länge, inte för att jag har adhd, utan för att... tja, klockan går och det finns massa annat att göra. Det kommer säkert en tid senare i livet när det inte är så. hörs o ses! /c-m.

   Radera