söndag 19 januari 2014

Löpschema & Recept

Hej! Kul att du vill kika förbi vår träningssida.
Idag körde jag utan Stef och det blev ett progressivt löppass som jag verkligen rekommenderar. Läs mer länger ned.

 
  - 29 C° på väg till gymmet idag...

Testade ett progressivt löppass idag på bandet. Utmanande och kul!

Tid: Hastighet:
0-10 min            13,0 km/h          
10-20 min 13,1 km/h
20-30 min 13,2 km/h
30-40 min 13,3 km/h
40-50 min 13,4 km/h
50-60 min 13,5 km/h


Tot: 1 h 13,1 km
 
  Det var ett riktigt bra pass!
 
Maxpuls: 152 bpm
Snittpuls: 143 bpm
 
 ***
 
Planen är att jag ska hitta exakt kring vilken hastighet min puls gör någon drastisk ökning. Utan att ha tittat på kurvan så kändes det aldrig som att det var någon drastisk ökning.
 
Kring 13,3 km/h var ett bra tempo tyckte jag...
 och det är ganska exakt 04:30-tempo...
vilket är vad jag vill hålla på VM i Köpenhamn!
 
Jag har inte riktigt vant mig vid min nya kapacitet och tror att det kommer bli tufft varje gång jag ställer mig på bandet.


Veckans recept: Torsk med strimlad purjo och svamp (1 port)
 
Strimla 1/2 purjolök och stek upp på låg värme med 4 skivade champinjoner i olivolja.
(Stek på halva effekten av plattan).

Tillsätt 1/2 dl vatten (eller mer) och 1/2 msk soja.
Koka 3-4 sparrisar

Riv 1 morot
 
Lägg upp ett par matskedar spenat (färsk eller frusen)

När svampen har ok färg och konsistens lägg lite smör och 200 g torskfilé i pannan.
 
Vänd fisken när den proteinet stelnat till mitten, stäng sedan av värmen och låt fisk + svamp + purje stå och steka färdigt på eftervärme. (inget salt, lite vitpeppar till fisken)
  
SÅ GOTT! 
 
 Nu pumpar vi vidare, lätt och hård i kroppen.
 
Ät gott, träna hårt så hörs vi snart.
 
Om du provar receptet så berätta gärna vad du tyckte.
Vi äter alldeles för lite fisk!
 
***
 Tyckte du om det här inlägget?
Klicka gärna "gilla" här nedan!

7 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi äter för lite fisk.. Men jag tycker verkligen inte om det! Dålig ursäkt, jag vet! ;)

      Radera
    2. Tycker du inte om fisk? Hmm, tillagar du den rätt? De flesta steker fisk på för hög värme och då blir den torr och tråkig. Eftersom fisk är ett kallblodigt djur så stelnar proteinet redan kring 40 C°. Ajaj, du missar så mycket bra mat! Ett tips är att gå på restaurang som har bra fisk och börja med att äta den riktigt vällagad, sen kan du experimentera hemma!

      Radera
    3. Nej, jag är dålig på att tillaga den rätt.. Fast varken jag eller min sambo gillar fisk när vi äter hos andra heller. Alltså missförstå mig rätt, det går ner men inte så att vi vill äta det oftare än vi gör. ;) Äter fisk ibland ute på lunch och tycker det är ok med panerad rödspätta t ex. Detta blir aldrig lika gott hemma dock av någon anledning (när jag äter hos de som kan de där med fisk). Fiskpinnar gillar jag annars! He he! ;)

      Radera
    4. Haha, jo fiskpinnar i brödrosten gärna! ;) Så är det ju, man kan inte tycka om allt!

      Radera
  2. Åh, har både svamp och purjo hemma som borde ätas upp. Kanske ska testa detta ikväll. Får se om det blir fisk till, beror på vad jag är sugen på ;)
    Roligt med den progressiva löpningen, sånt brukar passa mig :) Ska jag snappa upp när jag kan komma tillbaka till löpningen igen.
    Fy tusan vad kallt! Tur att jag bor i "söder" ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, du får dra igång löpningen! Det är så hemskt att tappa i löpningen, det tar tid att komma tillbaka och det är inte alltid så bekvämt. Hoppas det blir något gott till middag ;)

      Radera