söndag 27 januari 2013

Matlagningshelg [video]


Helgen har inte varit den fruktsammaste vad gäller träning. Dels har barnen varit hos mig och dels så hade jag lite snickeri- och pysselprojekt som jag var tvungen att ta itu med (t ex så har jag numera lampor i köket igen, efter BARA 10 veckors mörker… heja c-m).

Istället har jag bakat och lagat mat. Igår blev det pizza som jag och barnen åt.


Och när jag ändå gör degen och ugnen är varm så gräddar jag brödbullar också (recept här).

I fredags kokade jag 4 liter bönor som jag portionsfryser och så bryter jag av en bit och lägger i matlådan kvällen innan. Perfekt. Bra protein och fibrer.

4 liter köttfärssås. En klassiker att frysa i påsar.

För att kunna äta nyttigt så gör jag all mat i förväg. Vidare så försöker jag att inte äta köpes-luncher. Dels så är jag för snål och dels så tycker jag att min mat är bättre.

Kyckling är tacksamt att förlaga i ugnen och frysa, sen langar jag i en filé i matlådan kvällen innan (och lite bönor såklart). Jag kokar ofta 5 dl råris i början av veckan och så portionerar jag ut det fram till fredag.

Jag köper ofta de billigaste äpplena och så gör jag juice i råsaftcentrifugen tillsammans med morötter. (funkar även bra att göra groggar på…)

Hoppas du också haft en bra helg!
Nu ska jag sova gott och vakna utvilad och hungrig på en ny vecka!

7 kommentarer:

 1. J-vlar vad duktig du är på att förbereda! Förstår att det spar pengar men även att du får bra mat då du vet vad som är i den! Jag lagar och det kanske räcker till två dagar och till lunch äter jag ute nästan varje dag. Dyrt i längden men skönt att komma bort från jobbet en stund och jag äter på ett bra ställe där de varje dag har olika alternativ på fisk/kött/pasta/soppa och bra salladsbuffe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen Eva! Jag gillar att göra dom där storkoken och så ätr det perfekt de helger jag är hemma med barnen. Laga mat, lyssna på musik, kanske dricka en öl eller ett glas vin. Och så handlar det tills tor del om ekonomi, jag jobbar 75% på universitetet och extra som bartender samtidigt som jag pluggar själv. Jag använder hellre mina "lunchpengar" till att göra något extra med barnen, känna att man kan gå ut och äta en fredag om man är sliten efter veckan, eller bara köpa allt gott och dyrt man är sugen på i affären! Sen är det ju så också att det är inte alltid så fett att driva rent ett hushåll med barn på en person, så det gör skillnad! Tack för din kommentar.

   Radera
 2. Den där pizzan känner jag igen! :) Grym du är på att förbereda, bäst med egen mat! Kommer aldrig glömma smaken av den goda äppeljucien då när vi sprang förbi hos dig, läskande gott! Vilka triathlondagar vi hade!! Grymma!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pizzan åt jag igår och JUCICEN DRACK JAG IMORSE! kommer du ihåg våra SIM SIM SIM-kvällar?

   Radera
 3. Jag är imponerad CM! Alltid huvudet högt, fixar storkok, hård träning, smider som pappa! Hade du inte bott i luleå hade jag röstat fram dig till årets pitebo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du är go Dackeman, men vilka framsteg du gjort då från snusande datanörd till fängelse-rippat monster på 5 månader! Skicka bilden så lägger vi upp den som skrytbild! Tack för din kommentar och du, rösta du på mig som årets pitbo, jag är världsmedborgare! ;)

   Radera