söndag 4 december 2011

Inget test, men PT-gym!

C-M:

- Jag hade missuppfattat Ante när han ringde igår. Jag trodde att jag skulle få göra ett test, men det var de blivande  PT-tränarna som skulle göra sin "examen" med oss! Hmm, VOmax-testet får vänta!

Nån som vet var man kan göra ett VOmax-test?

Nåväl, det var rtiktigt lyxigt att ha någon som höll fram vikterna åt mig och petade mig i magen för att kolla att jag spände rätt muskler, höll rätt vinkel etc. Kul att ha testat!

Annars har helgen fortsatt i matens tecken. Idag har jag bakat 18 rågbullar, stekt 1 kg pannbiff till, och gjort en köttfärssås på 2 kg kyckling (förutom allt jag gjorde igår!). Oj oj, full frys med bästa maten, underbart!

Perfekt rycka ut mat ur frysen och laga till med rätt näringsvärden på nolltid! MMmm. Som att lagra tid!


Jag fortsätter att läsa min nya bibel, "Training plans for multisport athletes". Förutom långa scheman finns bra info om kost.

Tycker jag har rätt bra koll på maten, men det finns fina tabeller för att räkna ut hur många kalorier man behöver för olika träningsmoment. T ex cykel, löp, sim etc.

Det gör att man kan planera sitt kaloriintag efter träningsdagarna. Så att man kan öka och minska efter dagsbehov istället för att dra i sg 2800 kCal rakt av. Dags att köpa nya batterier till vågen alltså.

Det jag helt klart ska bli bättre på är att dricka vatten. Jag får inte i mig mina 8 glas/dag. Får bli en sån där som springer runt med sportflaska trots att jag inte är på gymmet... ;)

Koffein. Det är grejjer det.
Dessutom så jag koffeinist, så jag måste ju dricka mycket mer än 8 glas. Bara att ladda med vatten. Mmmm.

Imorgon: Ny vecka, nya utmaningar.
Njut av återstoden av söndagen!

2 kommentarer:

  1. Du kan göra testet i Boden, men jag minns inte vad stället heter...

    SvaraRadera
  2. Ok, jag tror att Lina är godkänd för att utföra konditionstest på cykel. Vi borde snacka ihop oss och se om vi kan få henne att mäta in oss på cykel? Testet tar visst 10 min och lite räknande...
    Vad säger du Lina? ;)

    SvaraRadera