lördag 3 december 2011

1 km sim + citruspress & storkok

C-M:
- Ok, det kanske inte såg ut exakt så här när jag plöjde min kilometer i Gammelstads badhus idag (spanade efter Linda, eftersom det är hennes hemmaplan... nästa gång kanske?). Första 20 längderna är alltid lite jobbiga, kroppen är inte uppvärmd, andningen inte helt synkad osv.

Det släpper efter några längder med paddlarna. Idag körde jag 250 m med paddlar och de resterande 250 m (av 1000) kände jag mig som en oljad ål i vattnet.

Otroligt vilken skillnad det gör för tekniken. Efter paddlarna hittar handen precis som den ska genom vattnet. Underbart. Tyvärr blev det inte fler längder. Ibland finns helt enkelt inte tiden. Det ska handlas mat, konsoller, hundmat... och citruspressar!

299 kr, helt ok.
Sen inversterade jag lite i mig själv. Jag har redan en råsaftcentrifug, men den är inte så lämplig för citrusfrukter. (En råsaftcentrifug som kan missbrukas!)

Nu när det finns så mycket billiga apelsiner så kunde jag inte motstå att impulsköpa en citruspress. Barnen älskar den och jag med. Bästa vitaminerna och bästa smaken. Det var länge sen det låg nått Bravo-paket i kylen och jag har en känsla av att det kommer dröja ett tag till.

Whole-foods, jag gillar idén mer och mer. Det enda som är svårt är t ex buljonger och någon enstaka godisbit till barnen.

Igår var vi och såg Arthur Christmas. En söt film med fint budskap som kunde varit 20 minuter kortare. Men inte så sliskig som man kunde trott. Konstigt att alla huvudkaraktärer var män. Hmm, hur tänkte dom nu då? man vet inte.

Men, istället för att köpa gummi-nappar och skräp så hade jag köpt nötter som vi smaskade gott på. Hej då skräp-socker. Otro mundo es possible!

En riktig hemmakväll med storkok.

2 kg bas till kycklingwraps med paprika, lök och chili.

4 liter köttfärssås.

Fina middagar rätt in i frysen. Bra mat snabbt. Kan det bli bättre?

Imorgon är det VOmax-test kl 09:00. Bara att vara fit for fight. Håll tummarna för fina siffror.

Målet ikväll: storkok och god vila!

4 kommentarer:

 1. Det verkar ha varit full rulle för dig hela dagen idag:) Jag har inte simmat på flera veckor tyvärr, måste ta mig i kragen - men december månad är en tidsbristens månad... Bra jobbat av dig! Stort lycka till på testet imorgon, blir spännande att höra hur det gick! Är det i Boden du ska göra testet?

  SvaraRadera
 2. Vars är det du gör VOmax-testet?

  SvaraRadera
 3. Spännande och göra sådant test!! Lycka till!! :)

  SvaraRadera
 4. Ååå, det blev ju inget test, det var ju jag som missuppfattat. Det var ju PT-instruktörerna som skulle göra sina test på oss.

  Det blev en dag med morgon-gym och matlagning istället!

  SvaraRadera