söndag 23 mars 2014

Sista veckan före VM

Nu är det en vecka kvar till VM i halvmarathon i Köpenhamn.
 
 
 Känner mig i balans. Har fortfarande en bra känsla i kroppen efter att ha sprungit 21,1 km på 1 h 32  i veckan.
 
Min kropp svarar fint på intervaller och som jag väste till Stef när jag sprang halvmaran på band häromdagen: "Jag känner mig stark och snabb."
 
  
 
Idag sprang jag mitt sista intervallpass inför tävlingen.
Upplägg: 10 min uppvärmn, 20 min progessiva intervaller, 10 min korta intensiva intervaller (upp till 20 km/h i slutet). Sen 5 min nedlöp.

Tot: 45 min.
 
Hastighet på band Tid för hastighet Ackumulerad tid
12,0 km/h 5 min 5 min
12,5 km/h 5 min 10 min
14,0 km/h 2 min 12 min
12,5 km/h 1 min 13 min
14,5 km/h 2 min 15 min
12,5 km/h 1 min 16 min
15,0 km/h 2 min 18 min
12,5 km/h 1 min 19 min
15,5 km/h 2 min 21 min
12,5 km/h 1 min 22 min
16,0 km/h 2 min 24 min
12,0 km/h 1 min 25 min
16,5 km/h 2 min 27 min
12,0 km/h 1 min 28 min
17,0 km/h 2 min 30 min
0 km/h 1 min (vila) 31 min
18,0 km/h 1 min 32 min
0 km/h 1 min (vila) 33 min
18,0 km/h 1 min 34 min
0 km/h 1 min (vila) 35 min
19,0 km/h 1 min 36 min
0 km/h 1 min (vila) 37 min
19,0 km/h 1 min 38 min
0 km/h 1 min (vila) 39 min
20,0 km/h 1 min 40 min
12,0 km/h 5 min 45 min
 
Nya kläderna sitter perfekt när jag springer!
 
***
 
Så här ser kommande veckan ut:

Söndag: Spinning och styrke

Måndag: 2,3 km simning

Tisdag: 7,8 km lugnt utelöp

Onsdag: Löpning, fartlek.

Torsdag: Reser till Köpenhamn

Fredag: Kolla banan, vila.

Lördag: Raceday, 12:55 går starten.

 
 Annars ägnar jag en hel del tid åt mat såklart. Min stora hobby ;)


Bakar mig igenom recepten ur boken Nytt bröd, bara glutenfria recept!
 
Favoriten hittills är källarfranskan som är enkel att göra och går att göra bulk. Annars är det rätt mycket små satser men många olika mjöl, men gott.
 
 
Här är min middag "post intervaller":
 
Stekt råris med kikärtor, kokt sparris, färsk spenat, 2 lättstekta ägg, 250 g blandfärsbiff. Thé med kanel som dryck.
 
Behöver jag säga att det är gott?
 
 Sen kanske det händer att det slinker ned lite casein-shake med banan och M n M's också. Man får ju inte plåga sig utan belöning!
 
Tidigare idag var vi på Luleå Makerspace och kollade 3d-skrivare och lyssnade på Professor Parnes. Mycket kul. Bra avkoppling och vila! (tror min hjärna är den där knallgröna, vilken är din? :)
 
 
 
Jag har haft en ritkigt bra helg. Varit med barnen och hunnit smita undan och träna när de såg film (stackarna, jag drog ut dom på ett entimmas cykelpass, på kvällen somnade dom som stockar, men gillade skymningsturen på cykel!)

Dags att krypa ned i den här nu. Imorgon skag jag till Haparanda på innebandycup.

Glöm inte...

:)

Man är ju inte alltid snyggast, men man kommer långt på att va snabb... Trevlig helg allihopa. Har aldrig känt mig så här välförberedd för ett lopp. Jag tänker lite att "hur många gånger springer man VM egentligen?" Lika bra att göra det ordentligt.



Har du frågor om träning eller kost? eller undrar du något annat? (vad som helst, jag svara på allt!)
 
Älskar feedback! Släpp komentar, det peppar mig att skriva och träna. Hörs!

/c-m.

10 kommentarer:

  1. sökte lite löpningspepp, hittade hit och ser att du bakar ur min o Marias bok, vad kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jessica! Vad roligt att självaste bakboksförfattaren hittade hit!

      Tidigare bakade jag jättemycket men när jag förstod att att jag hade problem med gluten så slutade jag. Mina barn tyckte det var jättetråkigt och av princip så är jag emot att köpa bröd. Men så fick jag din bok av min mamma (visst är det sött? :) och nu bakar jag igen. Främst bakar jag källarfranskan som du såg, tycker den är lättast eftersom det är bara att ösa ned degen i en form. Glutenfri deg blir så kletig så det passar mig perfekt.

      Jag har även gjort mjölblandningar av era recept så att jag i förväg väger upp t ex 3 satser mjöl till källarfranska och föredelar på 3 lika stora delar i påsar. När jag sen ska baka så kastar jag bara ned allt i min gamla hushållsassistent och vrider på. Det sparar mycket tid och gör att det oftare blir brödbak i stugan.

      Jag gillade också ert upplägg med lite kringrecept. Vi har gjort egna tacos och tortillas

      http://jarnpojkarna.blogspot.se/2014/02/sa-enkelt-gor-du-glutenfria-tacos-med.html

      Det var jätteskönt att slippa ”påsarna” med tacokrydda. Usch. Bra! Tack!

      Croissants var jättesvårt att göra och havrekakorna glömde jag så de blev överjästa, tror inte dete beror på dina recpet att jag har varierande framgång, mer att det är mitt handhavande :)

      I a f, tack för bra bok och för din kommentar, kolla gärna in igen om du behöver inspiration. Jag springer VM i halvmarathon på lördag i Köpenhamn. Började springa 2010 och nu är jag här. Mycket svett och planering för att komma hit. Är ensam med två barn och pluggar/jobbar samtidigt. Men det går!

      Ha det så bra, kanske hörs igen.

      c-m.

      Radera
  2. Grymt "deffad" du är nu! Tyvärr sant att en del av att bli snabb är att inte väga som en koloss!
    Känner själv att 5 kilo plus pga mer träning (främst mer kilon på överkroppen pga sim) inte direkt gör mig snabbare i spåret!
    Jag tycker att du ska våga spänna bågen lite hårdare än 1.35. Jag tror du klarar 1.30.
    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva, ja, i början var jag lite obekväm med det här slanka, men jag börjar mer och mer att vänja mig vid revben och att ha en liten tunn röv (som är hård att sitta på! mer stoppning och bekvämare förut). Du har helt rätt om det där med vikt. Det är en nyckelfaktor, vill man vara snabb så måste man "deffa". Tack för tispet om tiden. Min tankte är att jag ska hålla mig till min ursprungsplan på 01:35, men att efte 15 km så får vi se hur det känns om jag kan öka. Sen blir det Luleå stadsmara i maj och då tänkte jag sikta på sub 90. Tack för att du tror på mig, du är så jävla cool Fit-Eva! Hörs!

      Radera
  3. Mycket impad och inte så lite avundsjuk...

    :-)

    L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lars, kul att du hittar hit (mitt under brinnande krimkrig!) Du är ju en god löpare själv, du har det i dig, släpp ut det!! Hörs och ses - och tack för din kommentar! /c-m.

      Radera
  4. Åh den där boken ska jag kika in!
    Hur gör du med havregryn, kan du äta det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, havre innehåller inte så mkt gluten, men för att det ska räknas som glutenfritt så måse det odlas vid sidan av andra sädesslag. men när jag köper havregryn så köper jag alltid sempers glutenfria. De är inte billigast, men då vet man att det är helt glutenfritt.

      Radera