tisdag 30 oktober 2012

Sim, löp och Peters rulle


Tjena!

Ännu en vecka har förflutit och det har inneburit fler träningstimmar. Har hittat tillbaka till bassängen (det är ju så bekvämt på gymmet... ) och även pressat mig ut i kylan för någon blygsam mils löpning. I stort har det varit en bra vecka!


Dagarna före helgen och under helgen har det varit strålande fint höst- och vinterväder. Iskristaller på varenda tall, inte ett moln på himlen... Jättefint.

Jag har postat lite inbjudningar på Facebook för att hitta löpsällskap, men det visade sig vara svårare. Till slut ringde jag till Peter "Terminator" Möller som jag vet maler en och annan mil och där fick jag napp.

I lördags tog vi oss ut på en liten fin milslöp i 05:00-tempo. Genom skogen med hundar, över stock och sten. Det hade hunnit mörkna när vi kom hem och det blev några "nära-marken" räddningar innan vi hittade hem. Förbränningen kickade som vnaligt med en gång. Äta, äta äta. Tack till min älskade flickvän som bakar chokladkakor till mig, det håller mig verkligen igång... (löptvång! ;)


När jag släppte av Peter så visade han mig sin nya leksak. En rulle som han kan cyklträna på i garaget. Jag visste inte att det fanns träningsredskap där man inte spänner fast baknavet i en ställning. På den här måste man hålla balansen och Peter säger att det tar fint.

Peter nöter 45 mintuer om dagen på den här grejjen och det ger fin utdelning menar han. 2399 kr på Cykelstället. Man kanske skulle slå till?

Peter har inrett med TV i garaget. Jag glömde fråga vad han kollar på när han nöter sina mil.

Om du undrat vad det är för folk som hänger på gymmet på lördagkvällar klockan 8 så är svaret: Järnpöjkar och personliga tränare! Hittade Jimmy Ingemansson på Inpuls Shopping. Det är här det händer, inte hemma framför TVn och en tom flaska Jäger! ;)


På kroppsfixerings- och ätstörningsfronten är det inget nytt. Kroppen verkar göra det jag vill att den ska göra och sköter sig lika bra som jag sköter mig.

Konstigt, det verkar finnas ett samband mellan sömn, kost, och träning! Jag måste forska vidare i det här!

Mössa på. Det är kallt i luleå.


Det är här jag känner mest skillnad på timmarna jag lägger på gymmet. Det GER bättre utväxling i vattnet att gymma (fast det driver mer syra också!) Igår var det näst intill tomt i Pontusbadet och Peter och jag hade 1,5 banor för oss själva!

Jag var på plats redan 19:20 (fatta att jag var tidig till en träning!) och hann nöta 600 meter innan Peter kom. Så körde jag en uppväming till och lite 25m-intervaller. Bra!

Sen avslutade vi med 3 x 500 m med nedsim.

Fick ihop 2,6 km och var riktigt nöjd och trött i kroppen. Ryggen mår bra av att simma. Det verkar som att den gillar kombinationen av sit-ups och långa simpass. Bra! Slapp rulla ur sängen imorse!


Om du läser den här bloggen ofta så vet du att jag helst äter fisk- och skaldjurprotein, men jag gjorde ett undantag när jag såg denna hängmörade entrecôte. Mums, jag kunde höra hur sim-musklerna åt!


Annars kör jag som sagt vidare på min melon-mani.
Finns inget bättre efter träningen än en halv honungsmelon och lite shake eller en smoothie. Gott!

Idag laddar jag för mer gym och sen ett smygbesök på nya krogen CG:s som finns omnämt i Whiteguide.
Livet är skitjobbigt.


2 kommentarer:

 1. Kul med update! Saknar Luleå må jag säga!

  Helt otroligt att du var tidig till en träning, jag fick läsa om meningen två gånger ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, man skulle ju kunna tro att jag missat att ställa om tiden, men så är det inte... Jag var först i poolen! hoppas att allt är bra med dig Lina!

   Radera