fredag 23 november 2012

Gym, fokus: bröst

Telefonsamtal från min flickvän....
Hon: Hej Sötgryn, ska vi äta något gott och mysigt ikväll?
Jag: Ja, jag har lite god torsk vi skulle kunna steka upp.
Hon: [tystnad] ... Torsk är inte mysmat. Det får du äta själv.
Jag: Ok.

Innan jag drog iväg till gymmet så åt jag torsk (själv! :) med ägg, solroskärnor och egenpressad morots- och äppeljuice. SÅ gott. Jag vet egentligen inte de exakta näringsvärdet på det här, jag äter mest det som känns rätt. Det kändes rätt. (räknade i efterhand på dumbbell.se - det är 1100 KCal).


På gymmet frågade instruktörerna i receptionen om jag skulle köra kroppsstrumpa idag igen... Jag skrattade lite förläget... Nej, jag har ju lärt mig. En del tight, en del lös.

Det kanske ser lite överdrivet ut med kompressionströjan, men jag kan verkligen rekommendera till alla som springer eller tränar på ngt annat sätt. Det fina tyget transporterar bort värme och svett från huden och  jag känner mig sval hela tiden. Vill inte träna i något annat!

Ikväll fick benen vila efter gårdagens spinn/löp. Lite hopprep och sedan ett pass med fokus på bröst.

 Även om Pectoralis Major är en stor muskel så tycker jag att det svårt att verkligen klämma till den så att det känns. Jag körde 3 * 10 repetitioner bänkpress med stång + 40 kg. Klarade för första gången alla 3 set! Men bänkpressen gör att det tar mycket i triceps, pectoralis minor och major.

Förra veckan fick jag lite tips av en kille som stod vid kabelmaskinen. Cross-overs. Så här gör man och det riktigt biter i muskeln, lite på samma sätt som när man gör många sit-ups. Bra!


Knepet är att hålla kvar någon sekund när man gjort cross-overn och känna att det verkligen nyper i bröstet. Sen körde jag lite sittande militärpress. Blev fint trött i bröstet!


Idag blir det simträning efter lunch innnan jag går på mitt kvällspass bakom baren.
Så får vi se om det givit något resultat att lyfta dom där skrotbollarna... :)

Ha en fin fredag allihopa! Hoppas ni får en skön helg med allt ni önksar er!

Hörs snart! /c-m.

5 kommentarer:

 1. Låter som ett härligt pass! Skönt med sim sim sim! :)

  SvaraRadera
 2. På det glada 80-talet körde jag en hel del muskelpumpning i Luleå.
  Fick rekommendationen att köra med hantlar för bättre isolering av pecsen. Med stång så involverar man fler muskelgrupper samtidigt.
  Men allt beror på vad man tränar för.
  Håller med om Cross-overn:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste varit en best på gymmet back in the day!! Japp, har också hört rekommendationen om fria vikter, ska börja göra den där halvsittande övningen och se vad den ger. Hoppas att allt är bra Kalix! /c-m.

   Radera
  2. Alles gut!:)
   Som du själv skriver om så ska resten av världen ha sin del av tidskakan man får fördelat på de 24 h man är tilldelad varje dygn.
   Tror mer och mer på att får man/vi egentid så ökar välbefinnandet och därmed blir vi "bättre"/snällare människor om vi får vara lite ego åtminstone 1 eller 2 h per dag. Kanske gäller detta i de flesta fall de människor som har träning som livsstil...vet ej men efter många disskusioner med tränande vänner så verkar det finnas bland de också att missade träningspass/egentid försämrar deras förmåga att vara lyhörda, medkännade, lägre stresströskel etc.
   Nog med filosofi..ha det gött och -Bring on the transpiration!

   Radera
  3. Ja, det tror jag också! En bättre värld om alla får någon timma att träna på varje dag! Minskar stress, ökar alla bra hormoner i kroppen, bara positivt! Finns ju ingen bättre känsla än att köra ett hårt pass som man är nöjd med!

   Radera