onsdag 15 juni 2011

Petter Petterson instruerar i pose-teknik

Förra veckan resonerade Martin & C-M kring löpning och teknik. Martin sa "Det är sjukt egentligen att vi ligger och nöter dom här milen helt utan tekniskt underlag". Vi gjorde slag i saken och bokade en tid med Petter Petterson som är personlig tränare på Inpuls i Luleå.

Med C-M:s 33 km i benen sen gårdagen var det lite tungt i vaderna, men det gick att testa lite fram och tillbaka i Stadsparken. C-M:s inspiration till att lägga om löpsteget (från inget löpsteg!) har varit artiklar om Pose-teknik. Bland annat från svenska bloggen Ultra Schultra och Funbeatsidan från samma författare där det finns lite bildexempel.

 C-M:
- Det som intresserar mig är att hitta en löpstil som minimerar riskerna för skador och som ger en effektivare löpning.  Främst handlar det om skademinimering eftersom triathlon även bygger på cykling där man också använder underkroppen. 
Detta tog jag med mig från dagens lektion:
 • Värm upp! "Öppna" höfterna med övningar.
 • Försök hålla en stegfrekvens som motsvarar 180 bpm.
 • Fall in i steget.
 • Stabilisera bålen med lätt spänd mage.
 • Försök hålla träffytan för foten så centrerad under kroppens tyngdpunk som möjligt.
 • Våga lyfta benet i en "cirkelrörelse" (alltså inget "släpande" av fötter utmed marken).
Om någon annan har fler tips om Pose-teknik eller har bra input att dela med sig av så lägg gärna en kommentar till oss!

1 kommentar:

 1. Grymt och få bra tips!!

  Jag köpte våtdräkten från england (wiggle.com) märket blueseventy. Hoppas den är bra i vattnet, riktigt sugen på utepremiär nu! :)

  SvaraRadera